Arnstad beleeft lastige weken: Hij moet bijgestaan worden door betere spelers

Arnstad beleeft lastige weken: "Hij moet bijgestaan worden door betere spelers"

17-02-2023 17:07
14

RSC Anderlecht ging donderdagavond met 1-0 onderuit bij Ludogorets in de Conference League. Net als de week voordien, toen tegen KV Oostende, beleefde Kristian Arnstad een ongelukkige avond. De vormdip van de Noorse jongeling valt eenvoudig te verklaren, vindt Walter Baseggio.

Ook Het Nieuwsblad heeft de terugval van Arnstad opgemerkt. In Bulgarije lag hij met balverlies aan de basis van de enige treffer. De krant gaf hem dan ook een vier op tien voor zijn partij, de enige Anderlecht-speler met een buis. Verder merkt het op dat Arnstad onder Brian Riemer enkel in uitwedstrijden een basisplek toevertrouwd krijgt.

Daarop contacteerde de krant Baseggio voor een verklaring. De gewezen middenvelder van Anderlecht heeft die al snel gevonden. "Een Anderlecht-middenvelder moet altijd mee het spel maken, maar als box-to-box-middenvelder is Arnstad toch vooral een waterdrager en een knokker", schat Baseggio de kwaliteiten van de Noor in. De oplossing is dan ook simpel. "Hij moet bijgestaan worden door betere voetballers."

Riemer past duidelijk een andere tactiek toe in thuiswedstrijden ten opzichte van duels op verplaatsing. Types als Lior Refaelov komen in het Lotto Park nog wel eens aan de aftrap, maar buitenshuis is dat zelden het geval. Voor Arnstad geldt het omgekeerde. "Bizar", vindt Baseggio die aanpak.