Vrancken heeft het ontzettend goed voor elkaar bij KRC Genk

"Vrancken heeft het ontzettend goed voor elkaar bij KRC Genk"

17-02-2023 13:16 Laatste update: 13:23
2

Wouter Vrancken staat nog altijd soeverein aan kop met KRC Genk. Arjen Swinkels juicht dat toe. Hij werkte bij KV Mechelen samen met Vrancken.

"Ik was een routinier in de kleedkamer, hij een beginnend hoofdcoach", schetst Swinkels bij Gazet Van Antwerpen. "Maar dat zijn trainerscarrière in de kinderschoenen stond, zag je er niet aan. Als geen ander kreeg hij iedereen mee in zijn verhaal. Ook de ouderen die minder speelden, voelden zich gewaardeerd. Wouter kan heel goed inschatten wanneer hij boven of tussen de groep moet staan."

Swinkels is inmiddels gestopt met voetballen, maar heeft nog contact met Vrancken. "We bellen of appen regelmatig, ja. ­Samen maakten we ongeloof­lijke successen mee: promotie, bekerwinst, dan die zesde plaats... Ik was benieuwd of zijn aanpak zou aanslaan in de prestatiecultuur van een topclub, maar voorlopig heeft hij het bij Genk ontzettend goed voor elkaar."

Vrijdagavond speelt KRC Genk op het veld van KV Mechelen, dat momenteel dertiende staat in het klassement. In oktober won KRC Genk al de heenwedstrijd met 3-1.