Ludogorets focust op competitie: Over Anderlecht ging het nog niet zo vaak

Ludogorets focust op competitie: "Over Anderlecht ging het nog niet zo vaak"

15-02-2023 16:41
3

Na een tien op twaalf beleeft RSC Anderlecht weer ietsje betere tijden. Net op tijd voor de Europese verplaatsing naar Ludogorets, zou je denken. In de play-off-ronde van de Conference League zal het een oude bekende ontmoeten: Sergio Padt. De ex-doelman van KAA Gent verdedigt nu de kooi van de Bulgaarse topclub.

De naam van Padt doet bij de meesten waarschijnlijk nog een belletje rinkelen, net zoals het Belgische voetbal uiteraard voor altijd een herinnering zal blijven voor hem. Die herinnering komt de komende donderdagen even weer tot leven. Met Frank Boeckx, Colin Coosemans en Benito Raman loopt de Nederlander straks enkele vertrouwde gezichten tegen het lijf.

Van een vriendendienst zal vanzelfsprekend geen sprake zijn, want Padt wil met Ludogorets graag doorstoten. De favorietenrol ligt wel bij paars-wit. "Wij waren niet blij met Anderlecht. Crisis of niet, het blijft een naam in Europa", deelt Padt zijn onvrede over de loting bij Het Laatste Nieuws. Bovendien loopt het ook bij Ludogorets, dat al elf jaar (!) op rij kampioen werd, niet op wieltjes. Het staat momenteel zelfs pas tweede in de Bulgaarse hoogste klasse. "Over Anderlecht is het hier nog niet veel gegaan, wel dat we maar op de tweede plaats staan in de competitie", aldus Padt. De landstitel nogmaals verlengen blijft het hoofddoel, verzekert de doelman.

Dat kan goed nieuws zijn voor de Europese ambities van Anderlecht. Wat kunnen de Brusselaars verwachten van Ludogorets? Enkele Zuid-Amerikaanse invloeden, geeft Padt aan. "Het geeft je een idee van hoe wij willen voetballen. Technisch verzorgd en met veel combinaties, doorgaans in 4-3-3. Al durven we ons Europees wel aan te passen", luidt zijn analyse.