‘Potentieel WK 2030-land aangewezen voor WK voor clubs: FIFA breidt uit'

‘Potentieel WK 2030-land aangewezen voor WK voor clubs: FIFA breidt uit'

14-02-2023 20:20
11

De FIFA wilt grote wijzigingen doorvoeren betreft het WK voor clubs. Om te beginnen wordt het deelnemersaantal gewijzigd van 7 naar 32 in 2025. Ook hebben zij Saoedi-Arabië aangewezen als gastland voor dit toernooi in december 2023, meldt FIFA-voorzitter Giovanni Infantino.

De organisatie gaf al eerder aan dat zij het toernooi volledig wilde veranderen. In 2021 hoopte de baas Infantino het deelnemersaantal al te kunnen verhogen. Door de ontwikkelingen wat betreft de pandemie konden deze wijzigingen niet doorgevoerd worden. De huidige editie kent 7 deelnemers, waaronder de winnaar van elk continent en van het gastland. Vanaf 2025 hoopt de FIFA dit aantal deelnemers te veranderen naar 32. Binnen het nieuwe concept zal Europa de boventoon voeren met 12 clubs. Voor de rest zal elk continent meer teams gaan leveren, behalve Oceanië.

Daarnaast heeft de FIFA ook besloten welk land de opkomende editie van het toernooi mag organiseren. Dit wordt potentieel WK 2030 gastland Saoedi-Arabië. Zij nemen het stokje over van Marokko waar afgelopen zaterdag de finale tussen Real Madrid en Al-Hilal Saudi plaatsvond. De club uit Madrid wist hier te winnen met 5-3.