Liverpool is rood: The Reds halen het van Everton in Merseyside Derby

13-02-2023 23:04
1

Liverpool heeft de Merseyside Derby naar zich toegetrokken. Op Anfield was de ploeg van Jürgen Klopp met 2-0 te sterk voor Liverpool.

Kansen waren voor beide ploegen schaars, tot minuut 36. Everton raakte uit een standaardsituatie de paal, waarna Liverpool uit een razendsnelle counter toesloeg. Salah was Gakpo net voor en tikte de bal achter Jordan Pickford.

Vlak na rust was Gakpo dan echt van de hatelijke nul af. Een voorzet van Trent Alexander-Arnold kon bij de tweede paal worden binnengelopen door de Nederlander. In het restant van de wedstrijd werd Liverpool nog een aantal keer - vooral via Salah - gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer, maar daar zal de thuisploeg maling aan hebben.

Door de overwinning klimmen The Reds op de ranglijst over Chelsea heen. De achterstand op de top-vier bedraagt negen punten, al heeft Liverpool een duel minder gespeeld.