OFFICIEEL: Simons begint aan nieuw avontuur als hoofdtrainer van FC Dender

OFFICIEEL: Simons begint aan nieuw avontuur als hoofdtrainer van FC Dender

13-02-2023 19:45 Laatste update: 19:45
7

Timmy Simons (46) begint aan een nieuw avontuur als hoofdtrainer van FC Dender. Zijn nieuwe contract loopt tot het einde van het huidige seizoen. Simons geeft zelf aan dat ze meteen van start gaan en dat hij erg veel zin heeft om samen te werken met de staf en de spelers.

Simons is zeer content met zijn nieuwe avontuur bij Dender. “Na de vlotte gesprekken met het management van de club zijn we snel tot een akkoord gekomen. Vanaf morgen gaan we allen volop werken richting de eerstvolgende wedstrijd, dit samen met de steun van de supporters. Ik kijk er enorm naar uit om aan dit avontuur te beginnen, dit in samenwerking met de staf en spelers“, zo vertelde hij via de officiële kanalen van Dender.

Dender zelf is ook zeer in zijn nopjes met de aanstelling van Simons als hoofdtrainer. "Ik ben zeer blij met de komst van Timmy om onze spelers en sportieve staf door de play-downs te leiden. Naast zijn topprestaties als voetballer, ben ik ook onder de indruk van zijn passie, enthousiasme en kennis over moderne coaching. Dit is precies de nieuwe wind die we zoeken om het seizoen met een positief resultaat te beëindigen. De coach begrijpt de visie en ambities van de club, en hij is uitermate capabel om zijn kennis en ervaring op de spelers over te brengen”, aldus Belinda Siahaan, CEO van Dender.

Simons brengt een flinke lading aan ervaring met zich mee. Simons was speler bij Diest, Lommel SK, Club Brugge, PSV, FC Nürnberg en natuurlijk als Rode Duivel. Na zijn carrière als profspeler was hij jeugdcoach bij Club Brugge en assistent- en hoofdcoach bij Zulte-Waregem. FC Dender staat op dit moment tiende in de Challenger Pro League.