Tsjechisch international Jankto komt uit de kast: 'Ik wil alleen liefde leven'

Tsjechisch international Jankto komt uit de kast: 'Ik wil alleen liefde leven'

13-02-2023 19:49
10

Jakub Jankto heeft bekendgemaakt dat hij homoseksueel is. De Tsjechisch international wil zijn geaardheid niet langer verbergen en heeft daardoor besloten om uit de kast te komen. Sparta Praag en Getafe steunen Jankto bij zijn coming out.

Jankto staat onder contract bij Getafe en speelt dit seizoen op huurbasis bij Sparta Praag. Op social media maakte de linkermiddenvelder annex linksbuiten bekend dat hij homoseksueel is. Hij is één van de weinige spelers die dat tot dusver openlijk heeft gedaan.

"Ik heb net als iedereen sterke en zwakke kanten", begint Jankto zijn verhaal. "Ik heb familie, vrienden en een baan die ik zo goed mogelijk uitvoer: professioneel en vol passie. Ik wil mijn leven in vrijheid leven, zonder angst, zonder vooroordelen en zonder geweld. Ik wil alleen liefde leven. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verbergen."

Sparta Praag en Getafe steunen Jankto openlijk nadat hij uit de kast is gekomen. 'Hij sprak al enige tijd geleden over met de directie, trainer en met teamgenoten over zijn geaardheid. Leef je leven Jakub, je hebt onze steun. De rest doet er niet toe', stelt Sparta Praag. Getafe: 'We hebben het grootst mogelijke respect en voor onze speler Jakub Jankto. We geven hem onvoorwaardelijke steun.'