Genk-pion krijgt kritiek: 'Nederlaag tegen Antwerp door zijn blunder'

Genk-pion krijgt kritiek: 'Nederlaag tegen Antwerp door zijn blunder'

13-02-2023 22:20
9

KRC Genk haalde het zondag niet van Royal Antwerp FC en ging met 0-1 onderuit. In die partij wist Gerardo Arteaga niet te overtuigen. Achteraf kreeg hij ook flink wat kritiek in de Belgische kranten.

Genk wist wel enkele kansen bij elkaar te voetballen, maar slaagde er niet in om tot scoren te komen. Achterin had vooral Arteaga het moeilijk en lag hij mee aan de basis voor het enige doelpunt van de partij.

Bij La Dernière Heure gaf men de linksachter ook slechts een 3 op 10 voor zijn partij. 'Hij maakte een technische fout op de lange bal van Pacho, die werd afgestraft door Kerk. Arteaga probeerde zich te herpakken en de neus aan het venster te steken in het laatste half uur, maar creëerde geen gevaar. Het was niet zijn dagje', geeft hij aan.

Ook Het Nieuwsblad gaf Arteaga slechts een 4 op 10 voor zijn partij. 'Ging de mist in bij de 0-1, toen hij zich verkeek op een verre pass. Fatale misser, zo bleek. Speelde onder zijn niveau', klonk het. Het Belang van Limburg sprak duidelijke taal: 'de blunder van Arteaga leidde de eerste thuisnederlaag in', aldus de krant.