Hoofdstuk Ronaldinho krijgt vervolg, Barcelona bevestigt nieuws over zoon

Hoofdstuk Ronaldinho krijgt vervolg, Barcelona bevestigt nieuws over zoon

09-02-2023 20:20
1

Het is in kannen en kruiken: de zoon van Ronaldinho, Joao de Assis, krijgt een contract aangeboden bij FC Barcelona. De zeventienjarige treedt daarmee in de voetsporen van zijn legendarische vader, die tussen 2003 tot 2008 onder contract stond bij de Catalanen.

Het nieuws werd donderdag bevestigd door voorzitter Joan Laporta op een uitgebreide persconferentie. "We zijn blij dat het hoofdstuk Ronaldinho een vervolg krijgt. Zijn zoon gaat bij ons tekenen. Hij is goed. We weten nog niet precies in welk team hij zal spelen", zegt Laporta.

Dat komt omdat Joao nog een aantal zaken in Brazilië moet regelen. "We zijn blij. We onderhouden een goede relatie met Ronaldinho. Natuurlijk zal Joao te maken krijgen met veel druk. Ronaldinho was immers één van de beste spelers aller tijden. Het is aan onze jeugdtrainers om hem te laten ontwikkelen."

Ronaldinho maakte het nieuws eerder deze week al bekend op de Catalaanse radio. "Barça maakt deel uit van mijn leven en door de komst van mijn zoon zal ik meer aanwezig zijn", zei hij.