'Leeds - op zoek naar een nieuwe manager - loopt blauwtje bij Rayo Vallecano'

'Leeds - op zoek naar een nieuwe manager - loopt blauwtje bij Rayo Vallecano'

09-02-2023 18:44
1

Leeds United heeft zijn zinnen gezet op het binnenhalen van Andoni Iraola, maar Rayo Vallecano verleent tot op heden geen medewerking. De club uit La Liga is bezig aan een indrukwekkend seizoen en staat vijfde.

Daarom stribbelt de club uit het Madrileense Vallecas voorlopig nog tegen, meldt Sky Sports. Leeds ontsloeg Jesse Marsch eerder deze week. Iraola, die als speler twaalf jaar uitkwam voor Athletic Club, werd geïdentificeerd als toptarget om The Peacocks van degradatie te behoeden.

Rayo Vallecano heeft de overstap geblokkeerd, waardoor de gesprekken momenteel volledig van de baan zijn. Iraola zelf ziet de overstap wel zitten, volgens het medium. Het is onzeker of Leeds United nog een nieuwe poging gaat wagen. Feyenoord-trainer Arne Slot wordt ook in verband gebracht met de Engelse club, maar Algemeen directeur Dennis te Kloese liet al weten dat de Nederlander niet te koop is.

Leeds staat op de zestiende plaats in de Premier League. Marsch hield het slechts één jaar vol, nadat hij het stokje van Marcelo Bielsa overnam. Onder de tijdelijke trainer Michael Skubala werd woensdagavond gelijkgespeeld tegen Manchester United.