Weghorst wordt met de grond gelijk gemaakt na duel Manchester United - Leeds

Weghorst wordt met de grond gelijk gemaakt na duel Manchester United - Leeds

09-02-2023 11:31
2

Manchester United leed woensdagavond in eigen huis puntenverlies tegen Leeds United (2-2). Wout Weghorst, die wederom in de basis mocht beginnen, komt er allesbehalve goed vanaf in de Engelse media.

Na dertien thuiszeges op rij liep de ploeg van manager Erik ten Hag weer eens averij op Old Trafford op. United wist een 0-2 achterstand door doelpunten van Marcus Rashford en Jadon Sancho weg te poetsen. Weghorst, die na een uur werd gewisseld en niet wist te scoren, moet het ontgelden. 'Hij heeft totaal geen balans met zijn ploeggenoten, die nog steeds geen idee hebben hoe ze hem moeten bereiken. Totaal ineffectief', schrijft Manchester Evening News, dat een 3 uitdeelt aan de Nederlander.

90 Min is iets milder en beoordeelt Weghorst met een 5. 'Een ondankbare taak om in zijn eentje de twee centrale verdedigers van Leeds bezig te houden. Hij heeft de bal amper gezien.' Sky Sports geeft Weghorst hetzelfde cijfer, terwijl Express vermoedt dat Ten Hag met gemak spijt krijgt dat hij diens landgenoot steeds opstelt. 'Een ineffectief optreden', oordeelt het medium.

'Wanneer hij wel in balbezit kwam, viel hij tegen en worstelde hij tegen de verdedigers van Leeds. Weghorst is door Ten Hag gehaald om voorin als focus point te fungeren, maar in plaats daarvan zat hij in de broekzak van Robin Koch en Maximilian Wöber.'