Man United-trainer Ten Hag lyrisch over Sancho: ''Het was een moeilijke periode''

Man United-trainer Ten Hag lyrisch over Sancho: ''Het was een moeilijke periode''

09-02-2023 09:20

Erik ten Hag is blij met de terugkeer van Jadon Sancho bij Manchester United. De Engelse buitenspeler, die sinds oktober vorig jaar langs de kant stond, heeft zijn eerste invalbeurten achter de rug.

Sancho tekende woensdagavond tegen Leeds United voor de 2-2 en tevens de eindstand. "Ik ben heel blij voor hem. Hij is op de weg terug. We weten dat hij een geweldige speler is", zegt Ten Hag tegen Sky Sports. "Hij kan zeker voor ons team een grote impact hebben. Vanavond had hij dat, maar we weten dat hij een constante impact kan hebben. Het is een briljante voetballer, en die tweede goal vond ik echt leuk, en speciaal voor hem."

Om zijn mentale gezondheid was Sancho maandenlang niet inzetbaar. Hij trainde gedurende het WK in Nederland bij OJC Rosmalen. "Het was een moeilijke periode, maar hij vecht zich zelf eruit. Daar verdient hij credits voor. Ik ben verguld, ik ben trots dat hij het heeft gedaan."

United keek tegen een 0-2 achterstand aan tegen Leeds, maar wist die om te buigen. Marcus Rashford en Sancho maakten de goals voor The Mancunians