Burnley-trainer Kompany blijft maar winnen, Norwich negende slachtoffer op rij

04-02-2023 16:15 Laatste update: 16:20
37

Vincent Kompany heeft met Burnley de negende overwinning op rij behaald in de competitie. In de Championship was de ploeg van trainer Kompany met 0-3 te sterk voor Norwich.

De Belgische Marokkaan Anass Zaroury bracht de ploeg van coach Kompany snel op een 1-0 voorsprong tijdens de eerste helft, die bol stond van de gele kaarten.

Na rust viel voormalig Cercle Brugge-speler Vitinho in en die bracht Burnley al snel op 2-0 voorsprong. Vlak na de 2-0 was het Hjalmar Ekdal die ervoor zorgde dat het een gespeelde wedstrijd werd met een onoverbrugbare 3-0 voorsprong. Voormalig Royal Antwerp FC-speler Manuel Benson was niet van de partij vanwege blessureleed.

Burnley, dat nu op maar liefst 65 punten staat in de Engelse Championship, laat Sheffield United op ruime achterstand in het klassement (7 punten). Nummer 3 Middlesbrough staat al helemaal een zeelengte achter op de ploeg van Kompany. De achterstand bedraagt maarliefst 20 punten. De eerste twee teams promoveren naar de Premier League.