Anderlecht wint bij Oostende en maakt jacht op een Play-Off 2-ticket

03-02-2023 22:39 Laatste update: 23:00
68

RSC Anderlecht heeft speeldag 24 geopend met een zege. Paars-wit won met 0-2 op het veld van KV Oostende. Door de zege doet Anderlecht een goede zaak met het oog op Play-Off 2. Oostende blijft onderin bengelen.

Anderlecht kon de voorbije drie jaren niet winnen aan de kust, ook vrijdag had paars-wit het lang niet onder de markt aan de kust Met veel druk naar voren begon de thuisploeg aan de match. Al na 1 minuut spelen ontsnapte Anderlecht aan een achterstand. Paars-wit had even nodig om in de partij te komen, maar kwam er dan een paar keer gevaarlijk uit via Amuzu. De flankspeler behield evenwel te weinig het overzicht en verkwanselde de goede mogelijkheden van Anderlecht.

Op voorsprong met een gelukje
Bij paars-wit verscheen Stroeykens in de basis. Raman was immers geschorst na zijn rode kaart tegen Antwerp. Toch viel de spits op in de Diar Arena. Hij nam immers plaats tussen de fans van Anderlecht. Samen met de aanhang van paars-wit kon Raman al in de eerste helft juichen. Oostende kreeg een corner niet weg en Murillo zette met het nodige geluk de 0-1 ruststand op het bord.

Dreyer verlost Anderlecht
Na de pauze was het duidelijk dat Oostende in de eerste helft al heek veel had gegeven. Toch moet Verbruggen een paar keer goed tussenkomen om zijn derde clean sheet op te pakken. Bij Anderleccht viel Slimani na de rust in. De nieuwkomer scoorde ook bijna na een knappe actie van Verschaeren, maar uiteindelijk was het Dreyer die de verlossende 0-2 op het bord kreeg.

In de stand staat Anderlecht nu (voorlopig) op de 10e plaats met 31 punten. Dat zijn er slechts 2 minder dan Cercle Brugge. De Verenging staat 8e in de stand, een plek die recht geeft op een Play-Off 2-ticket. Oostende blijven we terugvinden op plaats 17 met 18 punten. Concurrenten Kortrijk, Eupen, Zulte Waregem en Seraing kunnen daar nog dit weekend van profiteren.