Vanhaezebrouck ziet Salah vertrekken bij Gent: Enige die het verschil kon maken”

Vanhaezebrouck ziet Salah vertrekken bij Gent: "Enige die het verschil kon maken”

03-02-2023 21:06
6

KAA Gent gaat zijn smaakmaker Ibrahim Salah ontzettend missen. Daar maken de club en hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck geen geheim van. Zij geven aan dat ze niet alleen de talentvolle voetballer gaan missen, maar ook de zeer prettige persoon.

Gent verkocht zijn grote talent Salah(21) op de laatste transferdag voor zes en een half miljoen euro aan Stade Rennes. Het was volledig onverwacht dat de linksbuiten ineens vertrok. “Het was wel een absolute verrassing voor ons. Ibrahim was ambitieus, maar dat hij nú al zou vertrekken? Neen, dat had ik niet verwacht”, zo vertelt Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck is zich bewust van het gat dat Salah achterlaat binnen de club. “We verliezen zo wel onze meest creatieve speler, de enige die het verschil kon maken. En dat in volle strijd voor Play-Off 1”, zo vertelde de trainer die Salah zeer waardeerde.  

Naast zijn kwaliteiten als voetballer gaan KAA Gent en Vanhaezebrouck ook de persoon Salah missen. “Hij was een echte extraverte speler in een heel introverte groep. Salah was hét lichtpunt in onze groep. Hij bracht vuur, leven en plezier. Ik zie niemand die dat meteen zal invullen. Het gaat om meer dan zijn voetballende kwaliteiten. Op mentaal vlak was hij belangrijk.”