Arokodare moet Onuachu doen vergeten bij Genk: “Hij laat grote schoenen achter”

Arokodare moet Onuachu doen vergeten bij Genk: “Hij laat grote schoenen achter”

1 februari - 10:28
5

Het vertrek van Paul Onuachu zorgde ervoor dat Genk meteen op zoek moest naar een nieuwe spits. KRC Genk vond inspiratie bij RSC Anderlecht. Paars-Wit zou dicht bij een akkoord geweest zijn omtrent Toluwalase Arokodare maar zag Genk de deal kapen.

De spits komt over van de Ligue 2 bij Amiens. Arokodare deed het er best goed en wist in 23 wedstrijden acht keer het doel te vinden en twee assists aan te leveren. Het profiel van de nieuwe spits van Genk komt op enkele vlakken toch overeen met dat van zijn voorganger, Onuachu. Arokodare is met zijn 1 meter 97 een echte gezel voor de defensie. De spits stond dan ook al even op het verlanglijstje van Genk. 

“Ik ben heel blij om in Genk te zijn”, klonk het op de website van KRC Genk.  “Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden. Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken.”

De spits beseft dat hij voor een grote taak staat om de Gouden Schoen van vorig jaar te doen vergeten. Toch lijkt dit hem niet af te schrikken. “Paul laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club”, besluit Arokodare.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie