'Club Brugge haalde onderste uit de kan bij Standard, OH Leuven bleek derde hond'

'Club Brugge haalde onderste uit de kan bij Standard, OH Leuven bleek derde hond'

31-01-2023 22:24
16

Officieel is het nog niet bekend gemaakt, maar Ibe Hautekiet zou Club Brugge inruilen voor Standard Luik. Blijkbaar vindt de regerende landskampioen het toch niet helemaal fijn dat de jongeling voor een rivaal kiest. Club zou er namelijk alles aan gedaan hebben om die overstap tegen te houden.

Volgens La Dernière Heure heeft Blauw-Zwart verschillende stappen ondernomen om de deal rond Hautekiet, die absoluut naar Sclessin wil verkassen, stokken in de wielen te steken. Zo eiste het van Standard een relatief hoge transfersom van één miljoen euro. Daarbovenop speelde Club het spel hard door Hautekiet plots ook aan te bieden bij ... Oud-Heverlee Leuven.

Die club had wel degelijk ook interesse in de verdediger en deed dan ook een mooi voorstel. Aan Den Dreef zou Hautekiet zelfs meer kunnen verdienen, aangezien OHL een lagere transfersom zou moeten ophoesten dan Standard. Toch blijft zijn voorkeur nog steeds uitgaan naar die laatste club. Uiteindelijk zou Club dan toch overstag gaan.

Overigens is het maar de vraag of er in de nabije toekomst veel zal veranderen aan de situatie van Hautekiet. In Brugge werd hij nog te groen achter de oren geacht om minuten te maken bij het A-elftal. Bij Standard lijkt dat niet anders. Het plan zou zijn om hem te laten meetrainen bij de grote jongens, maar wedstrijden te betwisten bij SL16.