PSV heeft beet: 'toch optie tot koop Thorgan Hazard afgedwongen'

PSV heeft beet: 'toch optie tot koop Thorgan Hazard afgedwongen'

31 januari - 17:10

PSV heeft toch een optie tot koop bedongen op Thorgan Hazard, meldt Voetbal International. De 29-jarige Rode Duivel wordt nog medisch gekeurd, waarna hij op huurbasis overkomt van Borussia Dortmund. Patrick van Aanholt wordt gehuurd van Galatasaray.

PSV bevestigt aan het Eindhovens Dagblad dat beide spelers aan de slag gaan in het Philips Stadion. Witte rook is daarmee een kwestie van tijd, al moeten er nog wel wat formaliteiten worden afgerond voor middernacht.

Hazard is de beoogde vervanger van Cody Gakpo, al kan de 29-jarige aanvaller op beide flanken uit de voeten. Hoewel hij bij Borussia Dortmund niet meer in het stuk voorkwam, was er wat onduidelijkheid over een optie tot koop. Volgens VI beschikt PSV nu toch over de mogelijkheid om de 47-voudig international definitief in te lijven in de zomer. 

Van Aanholt wordt in eerste instantie voor een half seizoen gehuurd van Galatasaray, maar ook die periode kan door PSV verlengd worden met een extra seizoen. De Nederlandse linksback was de laatste weken geen basisspeler in Turkije. Hij is de opvolger van Philipp Max.