Club Brugge haalt opgelucht adem na moeizame zege tegen Essevee

Club Brugge haalt opgelucht adem na moeizame zege tegen Essevee

29-01-2023 20:29
75

Club Brugge heeft een felbevochten zege gepakt op het veld van Zulte Waregem: het werd 1-2. Club speelde niet bepaald goed, maar toonde zich deze keer wél efficiënt.

Club Brugge kon al na zeven minuten de score openen. Een mislukt schot van Jutgla belandde bij Lang en die kegelde van dichtbij binnen. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar dat werd ongedaan gemaakt door de VAR.

Zulte Waregem was niet onder de indruk en speelde zelf enkele kansjes bijeen. Ndour snoepte de bal af van Mata en liet Mignolet kansloos. Vossen en opnieuw Ndour hadden de 2-1 aan de voet, maar misten. Vanaken deed dat aan de overkant niet: hij kon Club net voor de rust terug op voorsprong brengen.

Goede wil, maar weinig kansen
Na de pauze moest Zulte Waregem op zoek naar de 2-2. Vossen kon dreigen, maar raakte het doelhout. Mignolet moest dan weer paraat staan op een vrijschop van Brüls. Club maakte weinig klaar en moest zich vooral beperken tot verdedigen.

In de slotfase kreeg Lopez nog rood bij Zulte Waregem na een fout op de doorgebroken Lang. De veer was daarna gebroken bij Zulte Waregem, dat dus met lege handen achterblijft.

Opnieuw in Champions' Play-Offs
Club stijgt door de zege terug naar de vierde plaats. KAA Gent verloor namelijk eerder al van Cercle Brugge. Zulte Waregem staat zestiende.