Daland schenkt Cercle Brugge na waanzinnig slot de winst tegen KAA Gent

29-01-2023 17:48 Laatste update: 17:54
35

Een miserabele eerste helft, een schitterende tweede helft en een overwinning voor Cercle Brugge. Na een eerste 45 minuten met nul doelpunten kregen we in de tweede helft vijf doelpunten te zien, met een waanzinnig slot en de 3-2 overwinning voor Cercle.

KAA Gent begon als de nieuwe nummer vier aan deze speeldag en kon bij winst tegen Cercle Brugge de rivalen van Club Brugge nog wat meer onder druk zetten. Door het puntenverlies van Royal Antwerp FC was ook The Great Old terug in het vizier van de Buffalo's.

Ondanks al die goede vooruitzichten kon Gent niet overtuigen tegen de Vereniging. Beide ploegen zorgden voor een dramatische pot voetbal, met amper goede acties en nog minder goede kansen. Het was dan ook niet verrassend dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond.

De tweede helft zorgde toch voor wat verbetering en enkele kansjes aan beide kanten. Het bleef echter wachten op die grote mogelijkheden en de doelpunten. Dat doelpunt kregen we dan toch. Iets voor het uur wist Ayase Ueda met een rake kopbal Cercle Brugge op voorsprong te brengen. Niet veel later stond het zelfs 2-0 via Denkey.

Voor Gent het sein om wakker te worden. Via Hong kreeg het een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, de Zuid-Korean schoot hoog over doel. Niet veel later wist Julien De Sart toch voor die treffer te zorgen.

Die treffer zorgde meteen voor een bijzonder spannend slot in de partij, met twee ploegen die bleven zoeken naar doelpunten en ook flink wat kansen op die doelpunten. En dat ene doelpunt kregen we uiteindelijk ook te zien. Het was invaller Darko Lemajic die in het slot deed waarom hij een kans kreeg: scoren. De boomlange spits maakte er - uiteraard via de kop - 2-2 van.

De eindstand werd het echter niet. Cercle Brugge gaf niet op en kon rekenen op uitblinker Jesper Daland. Met een heerlijke trap schoot hij de bal in de blessuretijd voorbij doelman Paul Nardi en schonk hij de Vereniging ook de overwinning.