KV Oostende geeft in het slot belangrijke overwinning tegen KV Kortrijk uit handen

28-01-2023 20:14
16

KV Oostende heeft zich na een goede wedstrijd tegen KV Kortrijk niet weten te belonen. De Oostendenaren kregen flink wat kansen op doelpunten, leken zelfs even op weg naar winst, maar gaven die in het slot uit handen tegen de Kerels. Het werd 2-2.

Met KV Kortrijk en KV Oostende stonden twee degradatiekandidaten tegenover elkaar. Genoeg reden dus om vol voor die overwinning te gaan. De Oostendenaren begonnen ook het best aan de partij en kregen genoeg kansen om op voorsprong te brengen.

Een doelpunt viel er niet, waar de Kerels optimaal van profiteerden. In minuut 20 wist KV Kortrijk de openingstreffer te scoren via Faïz Selemani. Er was even twijfel over de geldigheid van het doelpunt na een VAR-interventie, maar scheidsrechter Boucaut besloot om het doelpunt toch goed te keuren. Er viel een kwartier daarna nog een tweede doelpunt voor KV Kortrijk, maar dat werd deze keer wel afgekeurd.

Het balbezit was inmiddels voor de bezoekers, dat uiteindelijk toch werd beloond voor de goede intenties. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Batzner voor de verdiende gelijkmaker.

KV Oostende kwam ook sterk uit de kleedkamer en wist verschillende kansen bij elkaar te voetballen. Rodin raakte de lat, Batnzer de paal. De bal wilde echter niet in doel vallen. KV Kortrijk had het moeilijk om de gelijke stand te behouden.

Het leek bij die 1-1 te gaan blijven, maar vijf minuten voor tijd bracht Ambrose daar toch nog verandering in. Met een mooie plaatsbal liet hij KVK-doelman Vandenberghe kansloos en schonk hij KVO de voorsprong. De Oostendenaren op weg naar winst? Niet dus.

Eén van de eenzame kansen van KVK in de tweede helft zorgde in het slot nog voor een gelijkmaker. Gueye maakte net voor het einde van de reguliere speeltijd er nog 2-2 van, de eindstand.