OFFICIEEL: Ooit met grote trom naar Club Brugge, nu tekent Pereira in Iran

OFFICIEEL: Ooit met grote trom naar Club Brugge, nu tekent Pereira in Iran

27 januari - 17:47

Leandro Pereira heeft een opvallende transfer afgerond. De oud-aanvaller van Club Brugge zet zijn sportieve carrière verder in Iran. Bij topclub Persepolis FC moet hij voor de doelpunten gaan zorgen.

Persepolis maakt de deal zelf wereldkundig op Twitter. Naar eigen zeggen heeft de 31-jarige Pereira bij de club een contract van anderhalf jaar ondertekend. Met veertien landstitels is Persepolis één van de absolute grootmachten in Iran, en bij uitbreiding het Midden-Oosten. Toch is de overgang behoorlijk opmerkelijk, zeker gezien de politieke situatie in het land. In Iran wordt immers al maanden betoogd voor meer vrijheid. Het regime reageert daar erg gewelddadig op.

Ook op sportief vlak is de keuze van Pereira bijzonder. Iran wordt pas het vierde land waar hij aan de slag ging. Lange tijd verdiende de Braziliaan zijn brood in eigen landen, sinds 2019 deed hij dat in de Japanse J-League. Daar legde hij er in vier jaar tijd dertig in het mandje. 

In ons land is Pereira een oude bekende. In de zomer van 2015 haalde Club Brugge hem met hoge verwachtingen binnen. De spits had zich bij Palmeiras kunnen onderscheiden, maar bakte er op Jan Breydel vrij weinig van. In zeventien wedstrijden in de Jupiler Pro League kwam hij nooit tot scoren. Naar één seizoen keerde Pereira daarop al terug naar Palmeiras.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s