CEO Parys: “Duidelijkheid over speelmomenten, fans kunnen nu beter plannen“

CEO Parys: “Duidelijkheid over speelmomenten, fans kunnen nu beter plannen“

27-01-2023 15:01

Jupiler Pro League CEO Lorin Parys geeft uitleg over wat we voor komend seizoen mogen verwachten. De eerste bal zal rollen op vrijdag 28 juli en op 26 mei 2024 is de landskampioen bekend. Het bestuur heeft extra aandacht besteed aan de wens van de fans.

Dit kon alleen gebeuren door eerst naar deze wens te luisteren. “Dit seizoen hebben we een structurele dialoog met de supporters op poten gezet. Daaruit kwam de vraag om langer op voorhand duidelijkheid te scheppen over de speelmomenten“, zo legt Parys uit op Pro League.

De wens van de fans vertaalt zich vooral in de voorspelbaarheid merkte Parys op. “Volgend seizoen investeren we in de voorspelbaarheid van de speelmomenten voor onze fans en communiceren we vier in plaats van zeven kalenderupdates.”

Door deze wijziging zullen fans volgend seizoen beter kunnen plannen, vertelt Parys. “Eind juni, begin september, midden december en in de derde week van maart voor de play-offs communiceren we de aftrapmomenten van de wedstrijden. Zo kunnen onze fans hun agenda al beter plannen met het voetbal in het achterhoofd.“

Niet alleen maar voordelen
Toch is er wel een keerzijde aan de nieuwe structuur van de Jupiler Pro League. “Dat betekent wel dat, in functie van de Europese wedstrijden en de Croky Cup-matchen, nog een aantal speelmomenten kunnen verschuiven,” vertelde Parys.

Parys had nog een laatste toevoeging over het aantal midweekspeeldagen. “We schrapten dit seizoen al zondagavondvoetbal om 21 uur en dat blijft volgend seizoen zo. Daarnaast hebben we het aantal midweekspeeldagen in de reguliere competitie beperkt tot het absolute minimum, namelijk twee”, zo concludeerde Parys.