Holzhauser doet het nu in Duitse Derde Klasse: "1860 Munchen is een grote club"

26 januari 2023 om 07:30

Raphael Holzhauser koos deze winter voor een vertrek bij Oud-Heverlee Leuven en ging aan de slag in de Duitse Derde Klasse. Hij komt nu uit voor 1860 München, maar heeft zijn overgang zeker nog niet beklaagd.

Holzhauser stond nog niet zo lang geleden op het podium van de Gouden Schoen, maar komt enkele jaren later aan de bak in de Duitse Derde Klasse. "In voetbal kan alles snel veranderen", geeft hij aan in Gazet van Antwerpen. "Natuurlijk had ik niet verwacht dat ik de voorbije maanden voor drie verschillende clubs zou gespeeld hebben. But that’s life", klinkt het.

Een vertrek bij OHL stond ook aanvankelijk helemaal niet in de plannen van Holzhauser. "Toen ik in november op vakantie vertrok was het niet mijn intentie om de club te verlaten. Maar plots kreeg ik enkele aanbiedingen en 1860 München was meteen het meest concreet. Dit is een grote club met een roemrijke traditie. Ik was meteen overtuigd", aldus de middenvelder.

Hypermodern
Holzhauser heeft zijn keuze voor de traditieclub ook nog niet beklaagd. Zijn eerste doelpunt heeft hij ook beet. "Zaterdag zaten er 15.000 supporters in het stadion voor de thuiswedstrijd tegen FSV Zwickau. Ik scoorde de 1-0 met het hoofd en we wonnen met 3-1", geeft hij aan.

"De week voordien speelden we op verplaatsing tegen Waldhof Mannheim voor bijna 18.000 toeschouwers. Dat zijn stadions die je in België alleen in eerste klasse aantreft. De sfeer tijdens de wedstrijden is hier ook fenomenaal. Het trainingscomplex van 1860 München is bovendien hypermodern. Het derde niveau is hier helemaal anders dan het derde niveau in België", besluit Holzhauser.