Kompany benadrukt belang van Cullen (ex-Anderlecht) in succes van Burnley

Kompany benadrukt belang van Cullen (ex-Anderlecht) in succes van Burnley

25-01-2023 14:32
9

Vincent Kompany doet het uitstekend bij Burnley. Na zijn vertrek bij RSC Anderlecht nam de voormalige coach van paars-wit nog een souvenirtje mee uit het Lotto Park. Josh Cullen is een souvenir waar Kompany nog steeds veel plezier aan beleeft. 

Cullen heeft bewezen een essentieel onderdeel te zijn van de mechaniek van Kompany's Burnley. De voormalige speler van Anderlecht startte 25 keer in de competitie terwijl de leiders in het Championship langzaam afstand namen van de rest van de divisie.

Cullen heeft daar volgens Kompany een centrale rol in gespeeld, terwijl hij zichzelf afschilderde als een lichtend voorbeeld voor anderen. "Als je een sessie begint, en je geeft de eerste bal in die sessie door, dan gaat dat op het best mogelijke niveau dat hij kan doen”, getuigt Kompany. "Maar ook de laatste tackle die hij in elke sessie maakt, zal op het hoogst mogelijke niveau zijn.”

"Het is moeilijk te voorspellen hoe ver dit soort spelers zullen komen, want hij heeft de instelling en de veerkracht van een topsporter en elke beperking die hij heeft, lijkt hij te overwinnen en te overstijgen”, klinkt het bij Kompany in de Burnley Express. "Hij is ook een voorbeeld voor andere spelers, want sommige spelers met extreem veel talent zouden een geweldige carrière hebben met de helft van wat hij heeft aan persoonlijkheid en instelling."