UPDATE: Standard bevestigt het slechte nieuws, paar weken zonder Laursen

24 januari 2023 om 10:26
Laatste update: 24 januari 2023 om 10:26

Standard speelt zondag op het veld van Antwerp in de topper van de 22e speeldag in de Jupiler Pro League. In de aanloop naar de wedstrijd kreeg coach Ronny Deila alvast minder nieuws te horen. 

Barrett Laursen moest voor het einde van de eerste helft tegen Mechelen het veld verlaten. De staf vreesde dat de kruisbanden waren aangetast. Deila gaf een update over de Deen. "Hij is geblesseerd aan de interne banden en zal een maand uitgeschakeld zijn. We hopen dat het sneller kan."

Gelukkig voor de Noorse coach zal Aron Dönnum, die dinsdag afwezig was op het wedstrijdformulier, wel aanwezig zijn. "Hij is klaar om te spelen." Net als Noë Dussenne, wiens vertrek nog niet is bevestigd. 

Zondag hoopt Deila revanche te nemen op hun povere partij tegen Antwerp in de beker. "Waarschijnlijk de slechtste van het seizoen”, geeft de coach van de Rouches aan. Al gelooft de keuzeheer wel dat zijn team sindsdien erop vooruit is gegaan. Vooral dan in de laatste linie. “We geven bijna niets meer weg. Ik kijk uit naar zondag, want het wordt een goede test voor ons."

Update: Standard heeft dinsdag het slechte nieuws over Laursen bevestigd. Uit extra onderzoek bleek dat de speler te kampen heeft met een verstuiking van het interne laterale ligament van de rechterknie. 'Zijn onbeschikbaarheid wordt geschat op 3-4 weken. Onze club wenst Barrett een spoedig herstel', klinkt het bij Standard