Riemer zet gerucht recht: "Niets gebeurd maar Silva besluit te vertrekken"

20 januari om 17:57
Laatste update: 20 januari om 21:14

RSC Anderlecht en Brian Riemer kennen een moeilijke periode. De nederlaag tegen Zulte Waregem in de midweek speeldag deed hier niet veel goeds aan. De Deen wilde een aantal zaken rechtzetten. 

Anderlecht-coach Riemer heeft vrijdag tijdens een persconferentie in Lotto Park zijn kijk gegeven op de zaak Fabio silva. De Portugese spits zou een woordenwisseling met zijn nieuwe coach gehad hebben en aast daarom naar een vertrek. De coach van Anderlecht zet dit recht. "Er is niets gebeurd. Ik las dat er een botsing of zelfs een gevecht was tussen ons. Dat is niet waar”, aldus Riemer. 

“Ik sprak hem donderdagavond aan de telefoon, we spraken elkaar twintig minuten. Zolang hij hier was, gaf hij me de indruk dat hij gelukkig was”, klinkt het verder. De coach is het verder niet eens met de opmerkingen dat het spelsysteem hem niet zou liggen. “Maar hij heeft besloten zijn carrière elders voort te zetten. Dat is zijn keuze. Als je zijn redenen wilt weten, moet je het hem vragen. Maar ik benadruk dat de beslissing niet van Anderlecht kwam."

Riemer eindigt met te zeggen dat hij enkel spelers in zijn kern wil hebben die voor de volle 100% zullen vechten voor de club. “Spelers die alles willen geven als het goed gaat, maar ook als het slecht gaat."