Joos gecharmeerd door jeugdproduct Club Brugge: Hij wordt international

Joos gecharmeerd door jeugdproduct Club Brugge: "Hij wordt international"

19-01-2023 15:46
40

KVC Westerlo kan dit seizoen rekenen op een sterke Maxim De Cuyper, die één van de uitblinkers is in onze competitie. In principe keert De Cuyper deze zomer terug naar moederclub Club Brugge. Volgens Filip Joos moet dat eerder gebeuren.

In de podcast 90 Minutes spaarde Joos de lof niet voor de nu 22-jarige linksachter van Club Brugge. "Ik ben enorm gecharmeerd", geeft de commentator aan. "Met wat ik van hem zag tegen KRC Genk, ben ik ervan overtuigd dat hij international wordt. Als ik Club Brugge ben en ik denk dat ik nog kampioen kan worden, dan roep ik die terug", klinkt het
 
Of dat ook zal gebeuren, is nog maar de vraag. De Cuyper speelde zich namelijk in de kijker van flink wat ploegen. "Ik hoorde waaien dat er flink wat clubs uit goeie competities geïnteresseerd zijn. Het zou me niet verbazen dat Club hem verkoopt, als Meijer zich kan doorzetten", aldus Joos nog.

Ook Tuur Dierckx, ploegmaat bij Westerlo en opgeleid door Club Brugge, kijkt uit naar de toekomst van De Cuyper. "Ik ben benieuwd wat Club ermee zal doen. Ik denk dat hij heel graag in Brugge zou spelen. Hij is daar opgegroeid en is daar thuis", geeft hij nog aan.