Neto zet stap naar ploeg uit Eerste Provinciale: Voetbal is mijn leven

Neto zet stap naar ploeg uit Eerste Provinciale: "Voetbal is mijn leven"

19-01-2023 17:00
6

Voor Renato Neto zit het voetballen er toch niet op. De 31-jarige ex-speler van onder andere KAA Gent, Cercle Brugge en KV Oostende gaat in België opnieuw aan de slag en tekent nu bij eersteprovincialer SC Blankenberge.

Zijn komst was al even een gerucht, maar is nu ook officieel. Neto tekende bij de eersteprovincialer en kan zaterdag al zijn opwachting maken tegen SV Jabbeke. "Ik had ook aanbiedingen uit het buitenland, vaak uit Malta, maar wou mijn familie en België nooit meer in de steek laten", zegt Neto in Het Nieuwsblad. "Zowel mijn kinderen als ik hebben de dubbele nationaliteit, wat altijd van pas komt in een constant veranderende wereld."

Een nieuw avontuur als profvoetballer zat er niet in voor Neto. Hij zet daardoor een serieus stapje terug en tekende bij SC Blankenberge. "De link met SC Blankenberge was er via sportief manager Brian Vandenbussche, de ex-keeper met wie ik nog voetbalde in Gent. We hebben altijd een warm contact gehouden", legt Neto uit.

"Hij polste me al in juli en na een babbel met voorzitter Steve Van Hulle over het project, het team en de ambitie hapte ik nu dus toe. Ik wil van het spel genieten, ik ben te jong om er een punt achter te zetten. Voetbal is mijn leven en mijn passie, zo wou ik geen afscheid nemen", aldus Neto.