Schreuder geeft toe: 'Ik had bij zijn afscheid naar Blind toe moeten gaan'

Schreuder geeft toe: 'Ik had bij zijn afscheid naar Blind toe moeten gaan'

18 januari - 08:14
0

Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) heeft spijt dat hij niet op een nette manier afscheid heeft genomen van Daley Blind. Toen de verdediger gedag kwam zeggen tegen zijn teamgenoten bij Ajax, kwam de trainer niet naar hem toe en daar heeft de oefenmeester achteraf spijt van. 

"Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen", vertelt Schreuder in gesprek met De Telegraaf. "We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan. Voor mij is dit nu wel afgesloten."

Schreuder kreeg nog voor het WK te horen dat Blind wilde vertrekken en besloot dat hij na het toernooi in Qatar dan ook niet meer welkom was op het trainingsveld. "Van de clubleiding heb ik voor FC Emmen-Ajax al gehoord dat zijn management heeft aangegeven dat hij weg wilde, waarna Daley dat enige tijd later zou hebben bevestigd. Spelers die niet meer bij Ajax willen spelen of een transfer willen maken, hoef ik niet meer op de training te hebben."

Blind en Schreuder hadden geen geweldige band in hun gezamenlijke tijd bij Ajax. De verdediger werd vaak op de bank gezet en dat was een van de redenen dat hij besloot te vertrekken. Bayern München werd de nieuwe bestemming van de international. Royal Antwerp FC was ook concreet voor Blind, maar de Nederlander koos dus voor het Duitse avontuur. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie