Oostende staat voor nieuwe zespuntenmatch: Natuurlijk was Seraing ontgoocheling

Oostende staat voor nieuwe zespuntenmatch: "Natuurlijk was Seraing ontgoocheling"

13-01-2023 23:30

KV Oostende had zich tegen RFC Seraing (tijdelijk) uit het degradatiemoeras kunnen hijsen, maar het tegendeel bleek waar. De Kustboys gingen met 1-2 onderuit en zagen de rode lantaarn zo tot op drie punten naderen in de stand. Dat heeft de druk op de volgende match tegen KV Mechelen enkel verhoogd, geeft Dominik Thalhammer toe. 

Op zijn wekelijkse persbabbel blikte de trainer van Oostende eerst en vooral nog eens terug op de pijnlijke uitschuiver van vorig weekend. "Natuurlijk was Seraing een grote ontgoocheling", geeft hij toe. De Oostenrijker wil daar echter motivatie uit putten. "Die ontgoocheling en frustratie moeten we omzetten in positieve enerige om morgen drie punten te pakken."

Thalhammer klinkt dus strijdvaardig, al heeft hij wel enkele kopzorgen op personeelsvlak. "Dat we heel wat spelers missen, maakt het er niet gemakkelijker op, maar ik heb vertrouwen in de jongens die er wél bij zijn", pompt hij zijn manschappen nog wat moed in. "Dat vertrouwen moeten we morgen uitstralen, zowel spelers als supporters. Voor KV Oostende!" 

Oostende trekt zaterdagavond naar Mechelen, dat ook nog niet verlost is van de degradatiezorgen. De Antwerpenaren krijgen er wel zo goed als zeker nog drie punten bij van de gestaakte partij in Charleroi, wat hun totaal op 22 stuks zou brengen. KVO telt er momenteel zeventien en staat daarmee op twee na laatste.