Union gelooft volop in prijs: 'We zijn één van de beste ploegen in België'

Union gelooft volop in prijs: 'We zijn één van de beste ploegen in België'

13-01-2023 15:00
7

Union is als enige Belgische ploeg nog actief op drie verschillende fronten en gelooft ook volop in een prijs. Afgelopen woensdag was Union met maar liefst 4-0 te sterk voor KAA Gent. Door deze uitslag bekert de club door en treft het Royal Antwerp FC in de halve finale. Kapitein Teddy Teuma is er zeker van dat de club die beker ook kan winnen.

De ploeg draait een ijzersterk seizoen en blijft scherp om haar prijzenkast te kunnen aanvullen. Aanvoerder Teddy Teuma is vol vertrouwen, zeker wanneer het gaat om de Croky Cup. “Wij hebben de winnaar van vorig jaar uitgeschakeld. Dat toont ons potentieel en onze kwaliteit. We zijn gewapend om de beker te kunnen winnen’’, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Naast de beker strijdt Union nog op twee andere fronten, zo ook de Jupiler Pro League. In de JPL staat de ploeg op een tweede plaats met zeven punten achter koploper KRC Genk. Teuma is minder zeker van het Belgisch kampioenschap. "We weten dat het in het kampioenschap misschien moeilijk is, maar de beker ligt ons ook na aan het hart. We tonen op alle fronten dat we een van de beste ploegen van België zijn.”

Het laatste front waar Union op actief is, is de Europa League. De ploeg heeft zich weten te plaatsen voor de laatste zestien. Daarin kan het met FC Barcelona, Manchester United FC en Arsenal FC flink wat grote ploegen treffen. Een lastige opgave, maar aan vertrouwen heeft de ploeg in ieder geval geen gebrek.