'Bodem van La Liga lonkt voor Januzaj, Espanyol wil hem verlossen uit situatie'

'Bodem van La Liga lonkt voor Januzaj, Espanyol wil hem verlossen uit situatie'

11-01-2023 15:32
3

Het heeft er alle schijn van dat Adnan Januzaj in januari van werkgever zal veranderen. Onze 27-jarige landgenoot is bij Sevilla FC helemaal naar het achterplan verzeild geraakt, waardoor een uitweg zich opdringt. Espanyol zou zo'n ontsnappingsroute willen aanbieden.

Volgens het lokale Canal sur radio zou Espanyol een lijntje hebben uitgeworpen richting Sevilla. Het hoopt daar snel Januzaj aan te hangen. De meervoudige Rode Duivel streek nochtans pas vorige zomer neer in Andalusië. Die keuze bleek echter de verkeerde te zijn. Zo kwam Januzaj nog maar in zes duels in actie in La Liga, slechts goed voor een totaal van 125 speelminuten.

Veel te weinig voor een voetballer met zijn talent. Espanyol is zijn betere jaren bij Real Sociedad nog niet vergeten. Eerder klonk het alsof het contract van Januzaj bij Sevilla ontbonden zou worden, waardoor de tweede club uit Barcelona hem gratis zou kunnen oppikken. Nu lijken er toch onderhandelingen nodig. Dat hoeft echter geen ramp te betekenen, aangezien Sevilla Januzaj geen strobreed in de weg zal leggen.