Recordhouder Alves in de problemen na grensoverschrijdend incident in nachtclub

Recordhouder Alves in de problemen na grensoverschrijdend incident in nachtclub

10-01-2023 15:35
1

Dani Alves is dinsdag aangeklaagd vanwege aanranding. Het hooggerechtshof van Catalonië heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aanklacht van een vrouw die zou zijn betast door de voetballer.

Het voorval vond ongeveer een maand geleden plaats in een nachtclub in Barcelona. De rechtsback van onder andere FC Barcelona en Sevilla zou tijdens het dansen met een dame een grens over zijn gegaan. Het is onduidelijk wat de 126-voudig international van Brazilië precies heeft gedaan, maar voor de vrouw zou het voldoende zijn om een aanklacht in te dienen. 

Alves heeft in het Spaanse tv-programma Y Ahora Sonsoles gereageerd op de aantijgingen. "Het is zeker niet waar. Ik hou van dansen, maar zonder daarbij in iemands aura te komen. Het spijt me heel erg, maar ik ken deze vrouw helemaal niet. Ze doet mijn familie pijn." Alves speelt op dit moment nog voor het Mexicaanse UNAM Pumas. Bij die club heeft de vleugelverdediger nog een contract voor één jaar. De back is ook de speler die de meeste prijzen ooit pakte in zijn loopbaan. Dat record staat op maar liefst 44 trofeeën.