Alves haalt hard uit naar Barça: 'Ze geven niets om mensen die historie schrijven'

Alves haalt hard uit naar Barça: 'Ze geven niets om mensen die historie schrijven'

11-07-2022 17:12
1

Dani Alves is teleurgesteld in FC Barcelona. De 39-jarige Braziliaan, die het afgelopen halfjaar zijn rentree bij de club vierde, baalt van de manier waarop hij vertrokken is. 

Alves wilde zelf dolgraag blijven, maar Barcelona deed hem geen nieuwe aanbieding. "Ik ben vooral heel blij dat ik nog de kans kreeg om terug te keren, een moment waarvan ik vijf jaar had gedroomd. Maar het enige wat ik minder leuk vond, was de wijze waarop ik ben vertrokken", onthult hij in gesprek met The Guardian. "Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club."

De rechtsback haalt uit naar het huidige beleid van de Catalanen. "Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet specifiek over mijn eigen situatie, want ik ben Xavi (Hernández, red.) en Joan Laporta vooral dankbaar dat ik nog mocht terugkeren." Maar: "De mentaliteit binnen de club is tegenovergestelde van dat wat we jaren geleden hebben gebouwd. Alles wat er op het veld gebeurt, is een afspiegeling van wat er rond de club speelt."

Alves speelde speelde het voorbije halfjaar vijftien officiële duels voor de club waarvoor hij tussen 2008 en 2016 ook al uitkwam. Waar zijn toekomst ligt, weet hij nog niet. "Ik hou van nieuwe uitdagingen en er zijn al een aantal interessante opties voorbij gekomen."