Coach Rennes over prestatie Doku (ex-RSCA): “Geweldig voor hem”

Coach Rennes over prestatie Doku (ex-RSCA): “Geweldig voor hem”

08-01-2023 13:30
1

Het ziet er ondertussen al wat beter uit voor Jeremy Doku bij Rennes. De ene zijn dood is de ander zijn brood… Door de afwezigheid van Martin Terrier kan de voormalige winger van RSC Anderlecht speeltijd opbouwen.

Doku scoorde zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen in een bekerduel tegen Bordeaux. De jonge Rode Duivel is blessurevrij en kan eindelijk terug minuten oppikken. Vorige twee seizoenen moest hij maar liefst 41 wedstrijden missen. 

De coach van Rennes, Bruno Genesio, klonk na afloop van de partij erg tevreden over Doku. “Het is een geweldig voor hem" zei hij. "Hij corrigeerde wat niet per se goed werkte in de eerste helft. Het is goed voor hem dat hij scoorde. Maar naast zijn doelpunt zorgde hij aan het begin van de tweede helft voor veel gevaar op links."

"Hij is een jongen die, ik herinner u eraan, nog erg jong is en de beginselen van het hoge niveau nog moet leren”, aldus Genesio. “Met de opeenstapeling van wedstrijden zal hij meer speeltijd krijgen, Hierdoor zal je hem steeds meer zien oppikken en bijleren”, besluit zijn coach.