Schmidt straft Fernández na vakantie

Fernández wordt gestraft bij Benfica, maar: 'We hebben hem nodig'

7 januari om 22:16

Benfica-trainer Roger Schmidt besloot vrijdagavond Enzo Fernández uit de wedstrijdselectie te zetten nadat de Argentijn zonder toestemming trainingen miste om nieuwjaar te vieren in zijn thuisland. De Duitse oefenmeester stelt dat de middenvelder zijn les heeft geleerd en weer mag aansluiten bij de ploeg.

Benfica boekte een krappe overwinning op Portimonense en deed dat zonder Fernández, die grote belangstelling geniet van Chelsea FC. Schmidt sprak na afloop van het duel kort over de middenvelder. "Hij begint weer met een schone lei", stelt de Duitse trainer tegenover B24. "Hij is onze speler en we rekenen op hem, we hebben hem nodig om kampioen te worden. Wat hij deed was fout en daarom zat hij vandaag (vrijdag, red.) niet bij het elftal."

Het is de vraag of Fernández na de transferperiode nog bij Benfica zit. Chelsea is zeer geïnteresseerd in de wereldkampioen, maar wil niet de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro betalen. Schmidt uitte eerder zijn onvrede over de manier van handelen van The Blues. "Ze doen alsof ze de clausule willen betalen en vervolgens gaan ze weer onderhandelen. Het maakt Enzo gek", liet Schmidt eerder op een persmoment weten.