Openda na prestatie tegen PSG: “Geen slechte wedstrijd, maar kon beter”

Openda na prestatie tegen PSG: “Geen slechte wedstrijd, maar kon beter”

03-01-2023 10:46

Loïs Openda doet het goed in Frankrijk. De voormalige spits van Club Brugge loodste Racing Lens naar een 3-1 thuiszege tegen de sterren van PSG

De negende opeenvolgende thuisoverwinning van Racing Lens op zondagavond was grotendeels te danken aan spits Openda. "Ik denk dat het geen slechte wedstrijd was, maar het kan altijd beter," glimlachte de Rode Duivel tegen Europa 1.

Voor het WK had Openda drie opeenvolgende wedstrijden op de bank gezeten. De wedstrijd tegen PSG was voor Openda dan ook een verlossing. De coach van Lens, Franck Haise, probeert de spits te beschermen. "Ik had zaterdag een gesprek met Loïs om een en ander op een rijtje te zetten," vertelde hij. "De spelers willen allemaal starten, maar ik had liever dat hij 35 minuten speelde in Nice en met frisse benen tegen Parijs kon aantreden.” De coach legt uit dat de spelers mee moeten zijn in het verhaal. Haise gelooft dat bankzitters moeten begrijpen waarom ze op de bank zitten. “We moeten elkaar zo goed mogelijk begrijpen.”

Openda's eerste seizoen bij Lens zat vol ups en downs. Hij was altijd zeer actief voorin, maar het ontbrak hem soms aan efficiëntie en consistentie. Zo scoorde hij aan het begin van het seizoen in vier wedstrijden, waarna hij zes wedstrijden inactief was, tot zijn hattrick tegen Toulouse, toen hij van de bank kwam.