Schreuder gelooft in Gouden Bal voor De Bruyne: Ik ben een enorme fan

Schreuder gelooft in Gouden Bal voor De Bruyne: "Ik ben een enorme fan"

31-12-2022 11:16
8

Als het van Alfred Schreuder afhangt, wint Kevin De Bruyne in de toekomst de Gouden Bal. De voormalige trainer van Club Brugge is een enorme fan van onze landgenoot.

Bij het weekblad Voetbal International kijkt hij in de glazen bol en al vooruit op 2023. Schreuder kiest niet voor WK-winnaar Lionel Messi als de winnaar van de Gouden Bal. "Ik ben enorm fan van Kevin de Bruyne. Met zijn kwaliteiten, zijn inzicht. Het lijkt me geweldig als hij eens wint", geeft hij aan.

Als Champions League-winnaar voorspelt Schreuder Manchester City. "Eindelijk een keer. Ik denk dat Pep (Guardiola, red.) toch gaat winnen." En de Eredivisie? "Dat is wel onze ambitie en onze doelstelling. Ondanks wat er verkocht is zijn we wel verplicht om kampioen te worden vind ik."

Zelf denk hij met Ajax ook nog mooie resultaten te kunnen boeken in Europa. "Ik heb er een goed gevoel over dat wij ver kunnen komen in Europa. Voor ons is het een heel mooie uitdaging. We zijn de ene keer wat beter en de andere keer wat minder. Dat zie je aan alles, dat komt ook door de vele wisselingen."