Dipje na stormachtig begin: 'PSV wil Bakayoko uitlenen om minuten op te doen'

Dipje na stormachtig begin: 'PSV wil Bakayoko uitlenen om minuten op te doen'

30-12-2022 12:31
4

Het ziet ernaar uit dat Johan Bakayoko 2023 zal aanvatten in een nieuwe werkomgeving. Aangezien PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zijn huidige kern te ruim vindt, zullen enkele jongens deze winter andere oorden moeten opzoeken. Onze landgenoot is er daar één van.

Volgens Eindhovens Dagblad zal PSV de komende weken proberen om haar selectie wat af te slanken. Hoewel de Nederlanders na Nieuwjaar nog op drie fronten actief zijn, wil Van Nistelrooij balast overboord gooien. Ook Bakayoko zal daarom moeten verhuizen, zij het tijdelijk. PSV is meer dan waarschijnlijk van plan om de aanvaller te verhuren.

Nochtans wordt Bakayoko in Eindhoven nog steeds beschouwd als een groot talent. In het seizoensbegin onderstreepte de Belgische belofte-international die stelling ook. In augustus en september verscheen hij vijf keer aan de aftrap in de Eredivisie en ook in de Europa League mocht hij af en toe opdraven. In die verzameling wedstrijden kwam Bakayoko tot drie doelpunten. Vanaf oktober deemsterde hij echter weg.