Schoofs blinkt uit in Nederland: Zien wat de toekomst brengt

Schoofs blinkt uit in Nederland: "Zien wat de toekomst brengt"

29-12-2022 09:16 Laatste update: 09:27
2

Lucas Schoofs is op weg naar promotie met Heracles Almelo. De ex-middenvelder van KAA Gent staat op kop in de Keuken Kampioen Divisie. Met zes doelpunten biedt Schoofs duidelijk een meerwaarde.

"Ik speel niet meer als controlerende middenvelder maar als box-to-box", legt Schoofs uit bij Het Belang Van Limburg. "Dat is eigenlijk mijn natuurlijke positie. Ik kom het best tot mijn recht met een verdedigende middenvelder naast mij, wat me toelaat om in de ruimtes te duiken. Nu draag ik zowel verdedigend als aanvallend mijn steentje bij."

Schoofs heeft het naar zijn zin na enkele moeilijke jaren. "Ik was 21 en als gehuurde speler van AA Gent klaar om basisspeler te worden bij NAC Breda toen ik een zware enkelblessure opliep, gevolgd door een zenuwstoornis. Dat heeft mijn ontwikkeling anderhalf jaar lang on hold gezet. De timing kon niet slechter. Nu voel ik me goed bij Heracles, al hoop ik ooit weer wat dichter bij huis te kunnen voetballen. We zien wel wat de toekomst brengt."

Schoofs speelde in België ook nog voor Lommel United en OH Leuven. Bij Heracles heeft hij een contract tot de zomer van 2024.