STVV-invaller Van Dessel over meerwaarde: “Voorzetten zijn mijn sterkste wapen”

STVV-invaller Van Dessel over meerwaarde: “Voorzetten zijn mijn sterkste wapen”

28-12-2022 14:50 Laatste update: 14:52

Sint Truidense VV boekte dinsdag een 2-0 overwinning tegen Zulte Waregem. Invaller Stan van Dessel kwam in de ploeg voor collega Eric Bocat. De invaller vertelde aan Het Belang van Limburg zijn ervaringen van de wedstrijd.

''Na de 1-0 en de rode kaart voor Zulte Waregem liep het inderdaad vlot'', vertelde Van Dessel. ''Als ploeg zitten we in een goede flow na onze overwinning in Brugge'', voegde Van Dessel daar aan toe. 

''Nochtans is het niet zo gemakkelijk voor mij om op de flank te spelen want het is niet mijn natuurlijke positie'', ging de doorgaans centrale middenvelder in op zijn eigen rol binnen het elftal. ''Ik kon ook een paar gevaarlijke voorzetten afleveren, dat is mijn grootste wapen.'' De invaller is zich welbewust van de meerwaarde die de middenvelder leverde aan het STVV-elftal tegen Zulte Waregem.

STVV staat gedeeld 9e in de Jupiler Pro League samen met Cercle Brugge. De twee ploegen hebben 26 punten uit 18 wedstrijden behaald. STVV speelt onder trainer Bernd Hollerbach de eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 6 januari tegen Standard.