Onana weigert te doemdenken: Volgende generatie Duivels kan nóg beter zijn

Onana weigert te doemdenken: "Volgende generatie Duivels kan nóg beter zijn"

25-12-2022 13:42
22

Amadou Onana moet één van de nieuwe sterren van het Belgische voetbal worden. Afgelopen zomer stapte de krachtige middenvelder over naar Everton FC, waar hij op z'n 21e al snel zijn stempel wist te drukken in de nochtans veeleisende Premier League. Ook bij de Rode Duivels hoopt hij in de (nabije) toekomst een sterkhouder te worden.

Na een half jaar in het walhalla van het competitievoetbal maakt Onana een eerste balans op bij L'AvenirSinds zijn overstap naar de Premier League heeft hij al enorm veel progressie geboekt, bevestigt onze landgenoot, op zowel fysiek als technisch vlak. Maandag staat zijn allereerste Boxing Day op het programma. Everton treft Wolverhampton Wanderers op Goodison Park. Daar kijkt Onana reikhalzend naar uit, geeft hij aan.

Na een WK in Qatar met vrij weinig speelminuten brandt Onana namelijk van verlangen om weer over het veld te draven. Tegen Marokko bewees de box-to-box-middenvelder zijn meerwaarde voor de Rode Duivels, maar door een schorsing moest hij het allesbepalende slotduel met Kroatië missen.

De uitschakeling in Qatar heeft het gevoel doen rijzen dat er magere jaren aankomen voor onze nationale ploeg, maar Onana ziet dat helemaal anders. "De volgende generatie Rode Duivels zou nóg beter kunnen worden dan de vorige", klinkt het vol ambitie. Ook op het WK zelf liet Onana zich al opmerken door enkele hoopgevende uitspraken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie