Eupen duwt Seraing met doelpunt in het slot nog wat dieper in de put

23-12-2022 20:18
3

KAS Eupen heeft drie broodnodige punten weten pakken in het degradatieduel tegen RFC Seraing. Lange tijd leek de teleurstellende partij geen winnaar te krijgen, maar in het slot wist Eupen toch nog te scoren en de overwinning te boeken. Het werd 0-1.

In de degradatiestrijd tussen KAS Eupen en RFC Seraing konden beide ploegen zich geen misstap veroorloven en werd het dus niet verrassend een nerveuze bedoening. De aanvallend ingestelde Will Still kon bij zijn nieuwe ploeg Eupen ook niet meteen voor aanvallend voetbal zorgen.

Zowel Seraing als Eupen maakten er een bijzonder matige eerste helft van, met weinig kansen en heel wat balverlies. In het slot raakte Seraing-speler Bernier de paal nog, maar doelpunten kregen we niet te zien.

In de tweede helft kon Eupen de wedstrijd stilaan toch naar zich toe trekken en eisten de bezoekers het balbezit op. Een doelpunt leek in de lucht te zitten, al was de grootste mogelijkheid voor Seraing. Net zoals in de eerste helft werd de paal geraakt. Deze keer was het Cachbach die de bal niet in doel wist te krijgen.

Beide ploegen bleven echter teleurstellen en de grote kansen bleven uit. De doelpunten leken uit te blijven, maar daar kwam in het slot dan toch verandering in. Vanuit het niets kon Regan Charles-Cook de bezoekers uit Eupen dan toch op voorsprong brengen en zijn ploeg de overwinning schenken.