OFFICIEEL: 'Halve Belg' Struijk verlengt in Engeland: 'Wil Oranje nu zeker halen'

OFFICIEEL: 'Halve Belg' Struijk verlengt in Engeland: 'Wil Oranje nu zeker halen'

22-12-2022 09:44

Pascal Struijk heeft zijn handtekening gezet onder een fonkelnieuw contract bij Leeds United. De verdediger, die nog tot de WK-voorselectie van Oranje behoorde, ligt nu vast tot medio 2027 op Elland Road. De contractverlenging hing al in de lucht.

'Halve Belg' Struijk had bij Leeds al een verbintenis tot 2024. Daar zijn nu dus nog drie extra jaren bij gekomen. Naar verluidt gaat de Nederlander er in financieel opzicht ook goed op vooruit. Dat is uiteraard mooi nieuws voor Struijk, die vorige maand nog teleurgesteld werd door Louis van Gaal bij de bekendmaking van de definitieve WK-selectie.

"Dit voelt erg goed, ik ben heel blij om te verlengen", laat Struijk weten in gesprek met de clubkanalen. "In de periode dat ik hier ben heb ik te maken gehad met ups en downs. Ik kwam hier met één doel: ik wilde de beste versie van mezelf worden en in de Premier League spelen. De reis die ik tot nu toe maakte is positief. Ik groei als speler en als persoon."

Later vertelt de stopper over zijn doelen en dan komt ook het Nederlands elftal ter sprake. "Ik was dicht bij de Oranje-selectie, dat is zeker iets wat ik wil bereiken in de komende seizoenen. Maar het belangrijkste doel is om zo hoog mogelijk te eindigen met Leeds United."