Struijk kiest voor Oranje: 'Hij heeft nooit volmondig 'ja' gezegd tegen België'

Struijk kiest voor Oranje: 'Hij heeft nooit volmondig 'ja' gezegd tegen België'

24-10-2022 18:28
9

Pascal Struijk heeft besloten om voor het Nederlands elftal uit te komen, al had hij ook voor een interlandcarrière bij de Rode Duivels kunnen kiezen. Zijn zaakwaarnemer, Tim Vrouwe van Forza Sports Group, vertelt in JUICHEN! de podcast dat de Leeds United-verdediger tweeënhalf jaar geleden op een kruispunt stond.

Struijk behoort tot de 39-koppige voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor het WK. "Hij heeft nog geen contact gehad met Van Gaal. Hij heeft het net als eenieder via de media en de mail te horen gekregen. De eerste keer dat hij bij de voorselectie zat zijn we wel door de KNVB op de hoogte gebracht", zegt Vrouwe.

"Hij heeft nooit volmondig 'ja' gezegd tegen België. Hij werd tweeënhalf jaar geleden gebeld door de bondscoach van België, Roberto Martínez. Die had serieuze interesse. Hoewel hij in België is geboren, heeft hij geen Belgisch paspoort."

Vrouwe zegt dat Struijk wel gevleid was door het belletje van Martínez. "Hij was wel geïnteresseerd. Wat nou als ik een Belgisch paspoort heb, wat ga ik dan doen? Uiteindelijk is het door COVID stil komen te liggen en heeft hij in die periode de keuze gemaakt vol voor Nederland te gaan. Hij is geboren in België en op jonge leeftijd verhuisd naar Nederland, hij voelt zich echt Nederlander."

In hoeverre verwacht Vrouwe dat Struijk kans heeft om daadwerkelijk mee te gaan naar het WK? "Bij Oranje spelen ze met vijf achterin en bij Leeds met vier. Ik denk dat het goed is dat hij bij Leeds als linksback speelt. Dat laat zien dat hij veelzijdig is, iets wat Van Gaal waardeert in spelers. Hij richt zich op de positie van middencentrale en linkercentrale verdediger en linksbackpositie. Hij kan eventueel ook nog op 'zes' uit de voeten, waar hij bij Leeds ook vaak gespeeld heeft, maar dat is zijn minst favoriete positie."

"Ik denk dat hij er dicht tegenaan zit. We weten dat hij serieus wordt gevolgd en hij laat het bij Leeds zien. De resultaten bij Leeds zijn op dit moment iets minder, maar Pascal presteert op hoog niveau. Als hij die lijn doortrekt en de bondscoach ervoor kiest om nog een speler voor die posities te selecteren, denk ik dat hij een goede kans maakt."