Huwelijk tussen Antwerp en Nainggolan is voorbij: 'Contract ontbonden'

Huwelijk tussen Antwerp en Nainggolan is voorbij: 'Contract ontbonden'

21-12-2022 08:00
15

Radja Nainggolan is niet langer meer een speler van Royal Antwerp FC. Volgens Sportwereld heeft de club het contract van de middenvelder ontbonden. Voor de WK-break ging het mis tussen de twee partijen en nu lijkt het huwelijk ook echt voorbij.

Antwerp communiceerde de breuk nog niet officieel, maar onder meer Patrick Goots – kind aan huis op de Bosuil – liet zich dinsdag tijdens de bekermatch Antwerp – Standard al ontvallen dat Nainggolan zijn kastje bij de club al had leeggemaakt. Verrassend is de breuk tussen Nainggolan en Antwerp niet. De ervaren middenvelder was al een tijdje niet meer welkom bij de A-kern van Mark Van Bommel.

1,5 jaar geleden haalde Antwerp Nainggolan in huis. Paul Gheysens zag in de voormalige Rode Duivel de ideale speler om Antwerp aan succes te helpen, maar de voorzitter bleef sportief op zijn honger zitten. In de weken voor het WK kwam Nainggolan vooral met extra sportieve zaken in het nieuws. Zo reed de middenvelder zonder rijbewijs en was hij aan het vapen op de bank van Standard voor de match in Luik. Uiteindelijk had men bij Antwerp genoeg van het gedrag van Nainggolan en was hij niet meer welkom bij de A-kern. Bij Antwerp had Nainggolan nog een contract tot medio 2023.

Opties voor Nainggolan
Terwijl Antwerp tijdens de WK-break op stage ging, mocht Nainggolan op vakantie vertrekken. Hij bracht onder meer een bezoekje aan de Rode Duivels in Qatar. Nu kan hij dus op zoek naar een nieuwe club. Volgens Sportwereld zijn de MLS en zijn ex-club, het Italiaanse Cagliari opties.