Royal Antwerp FC freewheelt naar bekerwinst tegen Standard

Royal Antwerp FC freewheelt naar bekerwinst tegen Standard

20-12-2022 22:38
10

Royal Antwerp FC won dinsdag met 4-0 in de Beker van België tegen Standard. RAFC moest zich nooit zorgen maken, Standard zit terug in twijfels net voor de competitie zich hervat. 

Antwerp startte het scherpst aan de wedstrijd. Al na een kwartier kon Bataille scoren. 1-0. Standard kwam er niet aan te pas. Antwerp bleef gedurende de hele eerste helft de betere ploeg, de Rouches creëerde zo goed als niets. 

Antwerp mocht wel tevreden zijn met een aanvallende eerste helft. Vooral Frey toonde zich in een goede vorm met veel balvastheid en doelgerichtheid.

Tweede helft
Ook in de tweede periode startte Antwerp het beste. Frey mikte onmiddellijk op de paal, maar even later vond hij toch het net: 2-0. Standard kon nooit iets tegenover de macht van RAFC plaatsen. Enkele minuten later was het kalf zelfs helemaal verdronken. Muja maakte de 3-0.

Net na het uur moest Standard zelfs verder met tien man. Dussenne kreeg zijn tweed gele kaart. The Great Old ging verder op haar elan. Tien minuten voor tijd pikte Stengs dan ook zijn goaltje mee: 4-0.