Martinez over pijnlijke WK-exit: We speelden niet op ons normale niveau

Martinez over pijnlijke WK-exit: "We speelden niet op ons normale niveau"

15-12-2022 16:30 Laatste update: 16:54
4

Een Poolse journalist interviewde Roberto Martinez over het afgelopen WK en zijn tijd bij de Rode Duivels. Piotr Kozminsky van het Poolse SportoweFakty kreeg twee weken na de uitschakeling de ervaringen van de oud-bondscoach van de Rode Duivels uitgebreid te horen.

Martinez kreeg de vraag of de uitschakeling in Qatar het pijnlijkste moment in zijn periode als bondscoach van België was. "Absoluut. In de vorige twee eindtoernooien met mij wonnen we alle groepsmatchen. Ik moet toegeven dat ik verrast was door deze nieuwe situatie", reageerde Martinez teleurgesteld.

"In onze eerste twee matchen speelden we niet op ons normale niveau. Canada was enorm gemotiveerd en Marokko liet toen al zien hoe sterk het is", licht de oud-bondscoach verder toe. "Ik dacht dat we ondanks dat schimmige begin nog wel op toerental zouden komen. In onze derde match, tegen Kroatië, speelden we ook goed. Helaas wilde de bal er net niet in." Het tonen van het goede spel tegen Kroatie, wat niet uitte in het gewenste resultaat, is pijnlijk voor Martinez.