Matig Anderlecht speelt gelijk tegen Polen, Debast samen met Hoedt in defensie

Matig Anderlecht speelt gelijk tegen Polen, Debast samen met Hoedt in defensie

14-12-2022 15:27
44

Volgende week pikt RSC Anderlecht de draad weer op. Dat doet het met een achtste finale in de Croky Cup, tegen autoritair koploper KRC Genk bovendien. Voor die vette kluif kunnen de Brusselaars wel een gezonde dosis vertrouwen gebruiken, maar tegen Rakow Czestochowa hebben ze die niet opgedaan. Het oefenduel met de Polen eindigde op 1-1.

Trainer Brian Riemer kon best nog wel een partijtje gebruiken om zijn filosofie in het elftal te slijpen. De Deen dropte enkele opvallende namen in de achterhoede. Ethan Butera werd beloond voor zijn uitstekende stage, terwijl Wesley Hoedt terug in genade is aangenomen. Die eerste zou na twintig minuten overigens uitvallen met een blessure. Ook Zeno Debast stond aan de aftrap. De jongeling sloot maandag pas aan na zijn WK-avontuur.

Anderlecht mikte op een keurige prestatie en effende al snel het pad daartoe. Na ruim tien minuten kon Lior Refaelov het openingsdoelpunt maken. Vleugels gaf dat echter niet, wel integendeel. Rakow Czestochowa trok naar voren en daar had paars-wit bijzonder veel moeite mee. De Polen versierden ook een resem kansen, maar wisten die niet te verzilveren.

Na de onderbreking veranderde dat spelbeeld eigenlijk nauwelijks. Op aanvallend vlak speelde Anderlecht eigenlijk helemaal niets klaar, zodat het vooral afhouden was in de hoop om de krappe voorsprong te behouden. Dat lukte finaal niet, want in de slotfase maakte Rakow nog gelijk. Zo trekt de Belgische recordkampioen met een heleboel vraagtekens en kopzorgen naar de bekerclash met Genk.